Άποροι μεν, με ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση δε στους αρχαιολογικούς χώρους

acropolis-mouseio-aetomata_1

Επέκταση της δωρεάν πρόσβασης στα μουσεία σε όσους είναι κάτοχοι της κάρτας αλληλεγγύης και της κάρτας ανεργίας, όπως κι απόδοση του πάσο για τα μέσα μεταφοράς και στους σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών, όπως συμβαίνει και με τις άλλες σχολές, προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, εξηγώντας ότι πρέπει ο χώρος του πολιτισμού να πείσει ότι μπορεί να αποδώσει κι έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ωστόσο ανέφερε ότι ο πολιτισμός οφείλει να μην διεκδικεί κονδύλια από τον προϋπολογισμό γιατί προηγείται η ανθρωπιστική καταστροφή κι η φτώχεια, αλλά «το 2% που δίνεται για τον πολιτισμό υπό μία έννοια θα ήταν ντροπή, όμως τα τρέχοντα μελήματα είναι πολύ περισσότερο άρτου κι όχι κρατικής στήριξης του πολιτισμού που έτσι κι αλλιώς παράγεται. Πάντως ο άρτος δεν έχει νόημα χωρίς πολιτισμό».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα ευνοήσει τις επενδύσεις

Να μην ενοχοποιούνται οι επενδύσεις στα ακίνητα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας σε ομιλία του σε …