Ίσως, μάλλον, ανάλογα τα οικονομικά μας, οι μόνιμες προσλήψεις στην παιδεία....

filis

Το ενδεχόμενο μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών το 2016, αλλά αν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά μας σκέφτεται η κυβέρνηση, γιατί διαθέτουμε τα πιο γερασμένα σχολεία στην Ευρώπη, εξαιτίας των μηδενικών προσλήψεων τα τελευταία χρόνια, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλη, προαναγγέλλοντας επαναλειτουργία των τάξεων ενισχυτικής διδασκαλίας.

Ανέφερε ότι δέσμευση της «κυβέρνησης της για πρώτη φορά Αριστερά είναι η αποκατάσταση του κομμένου νήματος μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση, υποσχόμενος ότι τον επόμενο Σεπτέμβρη τα σχολεία θα ανοίξουν από την πρώτη μέραω χωρίς τα γνωστά προβλήματα της φετινής έναρξης, αν και τελικά υπήρξε 22,5% αύξηση των προσλήψεων αναπληρωτών καθηγητών και «προσλήψεις-ρεκόρ» (+49,9%) στα σχολεία ειδικής αγωγής.».

Επίσης σημείωσε:

« 8,000 περισσότεροι μαθητές γράφτηκαν στην δεύτερη τάξη των ΕΠΑΛ μετά την επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών, ενώ πφέτος θα υπάρχουν περισσότεροι εισακτέοι στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Οι δράσεις αυτές δεν είναι αρκετές αλλά αποτελούν την αρχή πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Υπάρχει σταθεροποίηση των κονδυλίων για την Παιδεία στο 2,8% του ΑΕΠ και τα 590 εκατ. ευρώ που έχουν κατοχυρωθεί για την Παιδεία στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων.

Για τον εθνικό και κοινωνικό διάλογο για την Παιδεία, στόχος δεν είναι μια συζήτηση μεταξύ ειδικών μακριά από κοινωνία, ούτε, ως συνήθως, η επικέντρωση στα Πανεπιστήμια, αλλά η αλλαγή στην Παιδεία «από τα κάτω προς τα πάνω». Στόχος των αλλαγών που θα υιοθετηθούν είναι ένα σχολείο που «θα αντισταθεί στον πειρασμό της «γυμνασιοποίησης» του δημοτικού και θα αποκαθιστά τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της μόρφωσης».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές - Δείτε Live

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχουν συνολικά 42 υποψήφιοι - Καταχειροκροτήθηκε η ανακοίνωση υποψηφιότητας του …