ΣΟΚ: Με τη σύνταξη ζει το 52% των νοικοκυριών

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

«Η ανάπτυξη σε μικρή και μεσαία κλίμακα ισοδυναμεί με ένα είδος οικονομικής δημοκρατίας, καθώς θέτει όρια και φραγμούς στην ασύδοτη επικράτηση των ολιγοπωλίων και δεν τους επιτρέπει την προνομιακή πρόσβαση στους φορείς και στους θεσμούς λήψης αποφάσεων. Με άλλα λόγια, θέτει φραγμούς στον εκφυλισμό των ολιγοπωλίων σε ολιγαρχίες. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα εισοδήματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ το 2012, το 37% των νοικοκυριών είχε ως κύριο εισόδημα τη σύνταξη. Το ποσοστό αυτό ανέβηκε το 2014 στο 52%. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά στην ελληνική κοινωνία επιβιώνουν στην πραγματικότητα με τη σύνταξη.»

Η δήλωση αυτή που συγκλονίζει ανήκει στον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργο Καββαθά, κατά την 47η γενική συνέλευση της Συνομοσπονδίας.

«Οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από τη συμφωνία με τους θεσμούς για το συνταξιοδοτικό θέμα, είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας.

Μία ενδεχόμενη μείωση στις συντάξεις, όπως αυτή που δεν επιθυμεί, αλλά προτείνει η κυβέρνηση με το σπάσιμο της σύνταξης γήρατος σε δύο μέρη – στην εθνική αφενός, η οποία θα καταβάλλεται υπό προϋποθέσεις, και στην αναλογική αφετέρου, η οποία θα αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό αναπλήρωσης (αρκετά χαμηλότερο από αυτό που ισχύει) στη βάση ενός τεκμαρτού εισοδήματος που θα υπολογίζεται μέσα από το ύψος των εισφορών που έχουν καταβληθεί και τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου, θα οδηγήσει σε φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους όχι μόνο των συνταξιούχων, αλλά και των μελών των νοικοκυριών που εξαρτούν την επιβίωσή τους από τη σύνταξη.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στο προεκλογικό «πλάνο» επιστρέφει ο πρωθυπουργός – Οι στοχεύσεις και οι προσδοκίες

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των περιοδειών του για τις ευρωεκλογές θα επισκεφτεί σήμερα τη Λέσβο …