Μόνο διαρροές υπάρχουν για το νέο ασφαλιστικό!

asfalismenos_3353500061

Κανείς ουσιαστικά δεν γνωρίζει με ακρίβεια ποιες θα είναι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, που έχει πάρει παράταση ενός μήνα μέχρι και τον Ιανουάριο, αλλά όλο και διαρρέουν στοιχεία, που εντείνουν την ανησυχία των πολιτών και των Συνδικαλιστικών οργανώσεων, με την κυβέρνηση να αδυνατεί στην παρούσα φάση να δώσει ξεκάθαρες και οριστικές απαντήσεις, για το μείζον ζήτημα των συντάξεων.

Σήμερα λαμβάνουν σύνταξη πριν από τη συμπλήρωση των 60 ετών 371.000 ασφαλισμένοι και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, θα πρέπει ο μηχανισμός να επανυπολογίσει 2,6 εκατομμύρια κύριες συντάξεις, που δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν τα μέσα της επόμενης χρονιάς, με τα τελευταία στοιχεία μιλούν για την υλοποίηση μιας γενικής διάταξης που θα προβλέπει την καθιέρωση ενιαίων εισφορών για τους ασφαλισμένους, στο ύψος αυτών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

Με την κατάργηση των ασφαλιστικών κλάσεων και την καταβολή εισφορών με βάση το εισόδημα αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και των ανεξάρτητα απασχολούμενων, τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας φοβούνται ότι θα καταβαραθρωθούν τα έσοδα των ταμείων.

Σε  ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ, σταδιακά σε βάθος τριών ή και τεσσάρων ετών, θα γίνει η αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών κλάσεων, διότι εκκρεμούν οι ολοκληρωμένες μελέτες διασφάλισης της βιωσιμότητας των φορέων.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …