Πως θα χαθεί για τους περισσότερους η ρύθμιση των 100 δόσεων

rythmisi_doseis23_0-620x320

Θέμα ημερών είναι ουσιαστικά η έκδοση της απόφασηςπου θα πλήξει την πλειοψηφία όσων έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, για άμεση αποπληρωμή μέσα μόλις σε 30 ημέρες, με βάση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους σε λιγότερες δόσεις.

Εάν ο οφειλέτης έχει δηλώσει μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Taxisnet, τον έναν και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμότου, τότε έχει καταφέρει να προστατεύσει από τις κατασχέσεις, μόνο έσοδα μέχρι 1.250 ευρώ, προερχόμενα από σύνταξη ή μισθό.

Πρόκειται για περίπου 272.000 οφειλέτες, που μέχρι τώρα ευελπιστούσαν στην αποπληρωμή σε περισσότερες από 60 δόσεις, αλλά επειδή όλα τα αποφασίζουν οι  δανειστές που είναι αμείλικτοι, έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η επίσπευση των διαδικασιών λήψης αναγκαστικών μέτρων στα πρότυπα άλλων χωρών του εξωτερικού.

Αυτό που όπως όλα δείχνουν θα εφαρμοστεί, θα σημάνει ότι:

• Θα πρέπει να ειδοποιείται ο φορολογούμενος για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του (αυτό ισχύει και σήμερα και η ενημέρωση γίνεται κατά κύριο λόγο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

• Θα πρέπει ο φορολογούμενος να ανταποκρίνεται είτε αποπληρώνοντας είτε ρυθμίζοντας το πολύ σε 12 δόσεις.

• Θα πρέπει να λαμβάνονται τα αναγκαστικά μέτρα σε περίπτωση μη καταβολής ή μη ρύθμισης.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τουρκία: Οι δηλώσεις για «γενοκτονία των Αρμενίων» διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο Τη δυσαρέσκειά …