Στα 800 αυξάνεται ο βασικός μισθός στη Φιλανδία

misthoi_2014_9_26_12_42_15_b2

52.2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο θα κοστίσει στη Φινλανδία, η σκέψη της αύξησης του βασικού μισθού για όλους στα 800 ευρώ, βρίσκοντας σύμφωνους τρεις στους τέσσερις Φινλανδούς.

Ωστόσο υπάρχουν και απόψεις που μιλούν για κατάργηση του Σκανδιναβικού μοντέλου πρόνοιας με έναν πλάγιο όσο και ελκυστικό τρόπο.

Αν εφαρμοστεί, ως αντιστάθμισμα για την εφαρμογή αυτού του μέτρου, οι Φινλανδοί θα χάσουν κάποιες από τις κοινωνικές παροχές που έχουν αυτή την στιγμή, όπως για παράδειγμα το επίδομα ανεργίας ή κάποιες παροχές στον τομέα της υγείας.

Ο βασικός εθνικός μισθός όπως θα ονομάζεται θα είναι αφορολόγητος και θα αφορά όλο τον ενεργό πληθυσμό της χώρας, ανεξάρτητα σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκονται, σε πλούσιους και σε φτωχούς.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …