Σε ισχύ η διαδικασία πληρωμών επενδύσεων μικρών φωτοβολταϊκών

foto
Ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής της επιχορήγησης που αναλογεί στις επενδύσεις που έχουν υπαχθεί και ολοκληρωθεί στο πλαίσιο απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τον καθορισμό των δικαιολογητικών και της διαδικασίας διοικητικού ελέγχου για την «επανεξέταση ως προς την υπαγωγή, την ολοκλήρωση και την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας των επενδυτικών σχεδίων παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια έως και 100 KWp.
όπως ανακοινώνει λεπτομερώς το Υπουργείο Οικονομίας :
"Προκειμένου να καταβληθεί η αναλογούσα επιχορήγηση των επενδύσεων του Πίνακα Προγραμματισμού Πληρωμών στον οποίο συμπεριλαμβάνονται έργα που έχουν υποβάλει αίτημα από 24/09/2014 έως και 20/11/2014, για τα οποία δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταβολής λόγω λήξης των δικαιολογητικών τους την 31η /12/2014 , ενημερώνονται οι επιχειρήσεις, των οποίων έργα συμπεριλαμβάνονται στον επισυναπτόμενο Πίνακα Προγραμματισμού Πληρωμής Μικρών ΦΒ, να υποβάλλουν άμεσα ηλεκτρονικά (μέσω ΠΣΚΕ) επικαιροποίηση του αρχικού σχετικού Αιτήματος Πληρωμής με τα δικαιολογητικά εκταμίευσης, ως συμπληρωματικά στοιχεία, και σε έντυπη μορφή (τα πρωτότυπα δικαιολογητικά εκταμίευσης που έχουν αναρτηθεί στο Π.Σ.Κ.Ε.), στο γραφείο 215 Πρωτόκολλο Ιδιωτικών Επενδύσεων, Νίκης 5-7, 10180 Σύνταγμα.
Επισημαίνεται ότι τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι τρίμηνης διάρκειας και με ισχύ τουλάχιστον έως την 31.12.2015, ενώ θα πρέπει να υποβάλλονται για κάθε επενδυτικό σχέδιο/ ενότητα.
Η καταβολή της ενίσχυσης πραγματοποιείται εφόσον διαπιστώνονται:
α. η νομιμότητα και πληρότητα των δικαιολογητικών καταβολής των ενισχύσεων,
β. η πλήρωση των όρων των αποφάσεων υπαγωγής και ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων, καθώς και γ. η πλήρωση των όρων της υπ’ αριθμ. 41766/26−09−2013 (ΦΕΚ Β΄/2589/15−10−2013) απόφασης. Στην περίπτωση που διαπιστώνεται η μη πλήρωση των παραπάνω προϋποθέσεων η υπηρεσία δεν θα προβεί στην καταβολή της ενίσχυσης."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μπέος: Απάντηση σε Κασσελάκη - Η δήλωση του δημάρχου Βόλου

«Επειδή ο Βόλος μας περνά εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, μετά τις δύο καταστροφικές πλημμύρες, και προφανώς …