Ένας μόνο ο τρόπος προστασίας των καταθέσεων από τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις

katasxeseis_lefta_madata_972135087

Τουλάχιστον πέντε κατηγορίες οφειλετών, θα βρεθούν άμεσα στο στόχαστρο του ΚΕΑΟ και θα δουν τις καταθέσεις τους να κατάσχονται ηλεκτρονικά με εντολή του κράτους προς τις τράπεζες, εφαρμόζοντας το σχετικό νόμο που είναι σε ισχύ.
- Ηλικιωμένοι διαχειριστές νεοσύστατων εταιριών-«βιτρίνα» για να σβήνονται τα ίχνη παλαιότερων χρεών.
- Όσοι έχουν μεγάλο ύψος οφειλής και συστηματική αθέτηση όρων ρύθμισης ή δεν έχουν προβεί σε καμία ρύθμιση.
- Κακοπληρωτές που εναλλάσσουν τις ρυθμίσεις χωρίς να είναι σε κάποια συνεπής
-Όσοι έχουν χρέη που βρίσκονται στο όριο της παραγραφής
Στην σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ, είναι να αποστέλλονται ως 600 ειδοποιήσεις ανά τράπεζα σε καθημερινή βάση αλλά μέχρι στιγμής η εντολή έχει ενεργοποιηθεί για περίπου 150 οφειλέτες, για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, ενώ οι δικαστικοί κλητήρες θα αναλάβουν τις παραδόσεις κατασχετηρίων ακόμα και για 50 ευρώ!!!.
Το μοναδικό μέτρο προστασίας των ελάχιστων καταθέσεων σας μέχρι 1.200 ευρώ είναι να χαρακτηρίσετε μέσω τραπέζης υπό προστασία τον λογαριασμό σας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας: Μπαίνουμε στα δάση για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

Επιδίωξη η βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της φετινής αντιπυρικής περιόδου Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο …