Δέιτε τι πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τον ΕΝΦΙΑ

689enfia-akinita

Σε ισχύ έχει ήδη τεθεί το TAXISNET, για την διόρθωση λαθών στα στοιχεία των ακινήτων των φορολογουμένων που αποτυπώνονται στο έντυπο Ε9 του 2015, με απώτερο σκοπό την μείωση των τελών του ΕΝΦΙΑ.
Το πρόβλημα προέκυψε επειδή πολλοί φορολογούμενοι αν και το 2014 είχαν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, στο εκκαθαριστικό τους δεν υπήρχε η έκπτωση του 20% στον ΕΝΦΙΑ. Όταν έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι διαπιστώθηκε πως ενώ είχαν συμπληρώσει σωστά τη λέξη «κενό» στην αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων (έντυπο Ε2), δεν είχαν επιλέξει στο ηλεκτρονικό έντυπο την προσυμπληρωμένη ένδειξη «κενό», αλλά την ένδειξη «μίσθωση», οπότε το σύστημα ήταν αδύνατον να αναγνωρίσει ότι το ακίνητο ήταν «κενό» και να δώσει την εντολή για την έκπτωση.
Υπενθυμίζουμε πως οι διορθώσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο στα στοιχεία του εντύπου Ε9 και όχι στο έντυπο Ε2, με βάση το οποίο υπολογίζεται η έκπτωση 20% για όσους είχαν το 2014 «κενό» και μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο, αφού για την 2η περίπτωση χρειάζεται ο φορολογούμενος την έκδοση νέας απόφασης του υπουργείου Οικονομικών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης για Καλλιάνο: Η εισαγωγή σε ΜΕΘ γίνεται με ιατρικά κριτήρια

Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπο του και κάθε γιου για τον …