Θεσπίστηκε, δεν εφαρμόστηκε και τώρα καταργείται η Επιδότηση Εργατικής Εισφοράς ΙΚΑ

ika

Καταργείται όπως όλα δείχνουν μέσα στο 2016, η διάταξη του 2000 που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και έδινε το δικαίωμα σε εργοδότες, που έχουν προσλάβει μισθωτούς με τα κατώτερα μισθολογικά όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να μην καταβάλλουν στο ΙΚΑ την εργατική εισφορά που τους αναλογεί.

Με την απόφαση το ΙΚΑ θα καταγράψει απώλειες εσόδων και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα, μιας και επί της πραγματικότητας, το ΙΚΑ αδυνατούσε να εντοπίσει και να πιέσει τους εργοδότες για τους εργαζόμενους εκείνους που αμείβονται με τα κατώτατα όρια της ΕΓΣΣΕ (586 ευρώ μικτά και ειδικά για νέους έως 25 ετών, 511 μικτές αποδοχές), έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στην συγκεκριμένη περικοπή.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το σχετικό αίτημα της περικοπής έχει κατατεθεί από τη διοίκηση του ΙΚΑ και έχει γίνει ήδη αποδεκτό.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος 0,06%, στα 175,44 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Πάντως η αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο για έκτη συνεδρίαση στη διάρκεια των οποίων ο …