ΣΟΚ:Αποκλείστηκαν χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί από την φετινή επιδότηση

lefta-maxairi

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χιλιάδες  αγρότες που περίμεναν να πιστωθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι φετινές επιδοτήσεις ελαιολάδου.

Μετά και τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των ποσών χιλιάδες ελαιοκαλλιεργητές δεν παίρνουν φέτος επιδότηση επειδή το ποσό που τους αναλογεί είναι κάτω των 250 ευρώ και σύμφωνα με τον νόμο αποκλείονται από την επιδότηση.

Το περίεργο αλλά Ελληνικό είναι ότι  παρά το γεγονός  ότι  με βάση το ποσό που αναλογεί ανά  στρέμμα και τα δηλωμένα στρέμματα,  η επιδότηση σε πολλές περιπτώσεις είναι ξεκάθαρο ότι  ξεπερνά τα 250 ευρώ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, λες και ο οργανισμός  χρησιμοποιεί άλλα μαθηματικά εμφανίζονται ως μη δικαιούχοι.

Από το πρωί έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα των κατά τόπους αγροτικών συνεταιρισμών, με τους υπαλλήλους να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης αφού καλούνται να αιτιολογήσουν τα παράλογα.

Οι υπάλληλοι τονίζουν ότι οι αιτήσεις  που έχουν απορριφθεί θα επανεξεταστούν και όπου διαπιστωθεί λάθος, τα χρήματα θα χορηγηθούν. Πότε όμως  και με τι μαθηματικούς  τύπους θα γίνει αυτό δεν έχουν απάντηση.

Το ξεκάθαρο είναι πάντως ότι αν τα χρήματα που αντιστοιχούν είναι κάτω των 250 ευρώ, οι μέχρι σήμερα δικαιούχοι, παύουν να είναι και  δεν θα τα λάβουν.

Πολλοί από τους συγκεκριμένους  ελαιοκαλλιεργητές  έχουν πληρώσει ήδη τον ΕΛΓΑ και τον συνεταιρισμό  που ανήκουν χωρίς ακόμη να γνωρίζουν, αφού  απορρίφτηκαν οι αιτήσεις τους, αν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …