Υπουργείο Υγείας: Οδηγίες χορήγησης φαρμάκων με βιβλιάριο απορίας

farmakeio_farmaka2.medium
Τις οδηγίες για την χορήγηση φαρμάκων με τα βιβλιάρια απορίας, καταγράφει με εγκύκλιό του το υπουργείο υγείας, στο πλαίσιο της εφαρμογής e-syntagografisi, τονίζοντας ειδικότερα:
"Για κατόχους Βιβλιαρίου Οικονομικής Αδυναμίας, το λεγόμενο βιβλιάριο απορίας, όπου γίνεται γνωστό ότι τα φάρμακα που συνταγογραφούνται θα παρέχονται στους δικαιούχους μόνο απο τα φαρμακεία των νοσοκομείων.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας η εκτέλεση των συνταγών αυτών που αφορούν κατόχους βιβλιαρίων αποριας, θα γίνεται μόνο από τα φαρμακεία των δημοσίων νοσοκομείων.
Ειδικότερα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, στα οποία υπηρετούν οι ιατροί του Ε.Σ.Υ. και οι ιατροί θεραπευτικών μονάδων του ΟΚΑΝΑ, που φιλοξενούνται σε χώρους των νοσοκομείων αυτών, που έχουν προβεί στη συνταγογράφηση, από τα φαρμακεία των νοσοκομείων αναφοράς, των κέντρων υγείας /μονάδων υγείας των ΠΕΔΥ, εφόσον η συνταγογράφηση έχει γίνει από ιατρούς των μονάδων αυτών και από τα φαρμακεία των δημοσίων νοσοκομείων της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, όταν η συνταγογράφηση έχει γίνει από ιατρούς θεραπευτικών μονάδων του ΟΚΑΝΑ και προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, τα οποία δε λειτουργούν σε χώρους των δημοσίων νοσοκομείων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ. Χατζηδάκης σε CNBC και Bloomberg για την ελληνική οικονομία

Συνεντεύξεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  στο Bloomberg και το CNBC Συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά …