Χάνονται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας από το γρανάζι της γραφειοκρατίας

mardas-dimitris-620x320

Στο Ελληνικό γραφειοκρατικό σκόπελο σκοντάφτουν μέχρι τώρα νέε επενδύσεις που θα προσέφεραν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην χώρα της ανεργίας, αποτρέποντας και διώχνοντας προς άλλα ευρωπαικά κράτη, όσους επέλεξαν την χώρα μας για τα επόμενα επιχειρηματικά τους σχέδια.
Η επιβεβαίωση των αληθινών καταστάσεων έγινε και από τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, που εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι όλα σύντομα θα ξεπεραστούν, με την αξιοποίηση της εμπειρίας που έχει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, διαβεβαιώνοντας πως πλέον η κυβέρνησης δίνει την δέουσα βαρύτητα στο τέρας που ταλανίζει επί 10ετίες την Ελλάδα.
«Τα δύσκολα θεωρώ ότι πέρασαν. Έχοντας και την εμπειρία θεωρώ ότι πέρασαν. Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι πολύ πιο ομαλά, αρκεί να κάνουμε κάποιες κινήσεις γρήγορα και με μια σχετική πειθαρχία. Υπάρχει ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, το πρόβλημα το δικό μας είναι της γραφειοκρατίας και αυτό είναι που ζητάμε να λύσουμε το δυνατόν άμεσα και δουλεύουμε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι.
Έχουμε στήσει θεσμούς που διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία, αλλά υπάρχουν και θεσμοί του παρελθόντος που ανακόπτουν τις επενδύσεις. Έχω στο γραφείο μου μια επένδυση, η οποία άρχισε τη διαδικασία έγκρισης αδειοδότησης το 2006 και ακόμα και σήμερα δεν έχει τελειώσει. Και αυτή η επένδυση θα απασχολήσει 7.000 άτομα».
Η απάντηση του υφυπουργού δόθηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης για την οικονομική ιστορία της Ελλάδας που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία

Αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει για την …