Καταγγελία που κλονίζει την εγκυρότητα προσλήψεων από το ΑΣΕΠ, από την ΟΙΕΛΕ

asep1_711757884

Μεγάλο θέμα με το αδιάβλητο και την εγκυρότητα των εξετάσεων του ΑΣΕΠ, έχει δημιουργηθεί από την καταγγελία-αποκάλυψη του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, σύμφωνα με την οποία:

«Οι κάτοχοι των απολυτηρίων των προγραμμάτων ΙΒ, κάποιοι εκ των οποίων πιθανότατα εξαγόρασαν θέματα εξετάσεων για να γράψουν "άριστα", έχουν το δικαίωμα και σήμερα χρήσης του τίτλου στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οι άριστοι τίτλοι δίνουν 1.000 μόρια στο διαγωνισμό, άρα και «ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι προέρχονται από νομίμως λειτουργούντα σχολεία που οι τίτλοι τους εκδίδονται υπό κρατική εποπτεία.

«Από την υπόθεση της διαρροής θεμάτων ΙΒ και την κατάθεση του προέδρου της ΟΙΕΛΕ προκύπτει ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα», σημειώνει η Ομοσπονδία των ιδιωτικών λειτουργών και προσθέτει: «Τι γίνεται σήμερα με τους τίτλους των ιδιωτικών σχολείων; Ποιος ελέγχει τη νομιμότητα των εκδιδομένων τίτλων σπουδών

Η καταγγελία του έγινε κατά την διάρκεια της δίκης, για την υπόθεση σκανδάλου διαρροής θεμάτων των εξετάσεων ΙΒ από μεγάλα ιδιωτικά σχολεία της χώρας την περίοδο 2007-2009. Τότε θέματα των εξετάσεων του ΙΒ εξαγοράζονταν έναντι αστρονομικού ποσού (μέχρι και 100.000 ευρώ), ώστε οι επιτυχόντες στις εξετάσεις να έχουν πρόσβαση σε φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως καταγράφεται στο κατηγορητήριο.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πιο αυστηρά επιχειρησιακό δόγμα με στόχο να αντιμετωπίζονται οι …