Αποκαλύψεις Βούτση για τα οικονομικά των κομμάτων

voutsis

Αίσθηση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες δύο αποκαλύψεις του Προέδρου της Βουλής, σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων, αφού σε ομιλία του σε παρουσίαση βιβλίου για το εκλογικό σύστημα, δήλωσε ότι από λάθος εγγράφηκε στον Προϋπολογισμό για την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων, το ποσόν των περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι των 15 εκ. ευρώ πέρυσι και των 22 εκ. ευρώ πρόπερσι (και 49 εκ. ευρώ προ κρίσεως).
«Το λάθος εντοπίστηκε μόνο σε συζήτηση στην Ολομέλεια και τώρα δεν είναι εύκολο να διορθωθεί, αφού χρειάζεται αναθεώρηση του Προϋπολογισμού με παράλληλη ρύθμιση νόμου για αυτή την περίπτωση, αλλά θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το λαό που θα μας πει ότι κάναμε την αλλαγή μόνον για την πάρτη μας.
Δεν το κατάλαβε κανείς, ούτε τα κόμματα που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Είναι ένα πολύ μικρό ποσόν για τα κόμματα μιας οκτακομματικής Βουλής και τα κόμματα των ευρωεκλογών, και δεν έχει καμιά σχέση με τις πραγματικές ανάγκες», αποκάλυψε ο Νίκος Βούτσης.
Η δεύτερη αποκάλυψή του αφορά στην εδώ και 3 μήνες απαίτηση των δανειστών για κατάργηση του ακατάσχετου που ισχύει για το 40% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα, που αφορά σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που σήμερα είναι υπερχρεωμένα και έχουν στηρίξει τις ρυθμίσεις του δανεισμού τους στην κρατική επιχορήγηση.
«Αυτό σημαίνει άμεση χρεοκοπία δύο μεγάλων και ιστορικών κομμάτων. Κάνω έκκληση να βοηθήσουμε όλοι να βγούμε από την κρίση με πανίσχυρα δημοκρατικά κόμματα, με διαφάνεια και θεσμική ενίσχυση. Διαφωνώ πλήρως με την προσπάθεια να απαξιωθεί και να πεθάνει το παρόν πολιτικό σύστημα και τα κόμματα και να αναζητήσουμε, άλλοι λοχίες και άλλοι βασιλιάδες», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γ. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ 100,3: Κομβική για τις συλλήψεις η απόφαση για τις 400 προσαγωγές

Ο Βουλευτής ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι κομβικής σημασίας για τις χθεσινές συλλήψεις για τη …