Αχαία: Νέα 3ωρη στάση εργασίας στην κοινωφελή εργασία

koinvf

Το Συνδικάτο ΟΤΑ νομού Αχαΐας, μαζί με τους εργαζόμενους  στα 5μηνα με τον αγώνα μας, όλο το προηγούμενο διάστημα αναγκάσαμε το υπουργείο να προχωρήσει στην έκδοση μιας σειράς εγκυκλίων, που αφορούσαν δικαιώματα -ίδια με τους  με τους  υπόλοιπους συναδέλφους- όπως άδειες, γάλα και Μέσα Ατομικής Προστασίας. Στην τελευταία κινητοποίηση που είχαμε στις 26 Νοέμβρη, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, μας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επεκτείνει τις συμβάσεις μας λόγω «νομικοτεχνικού κολλήματος». Πριν από λίγες μέρες, η κυβέρνηση έφερε τροποποίηση και όλες οι συμβάσεις στην καθαριότητα ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ παρατείνονται για ένα χρόνο. Αυτό αποδεικνύει ότι με μια πολιτική απόφαση μπορεί να λυθεί και το θέμα στα 5μηνα.

“Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

καλούμαστε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας  οργανωμένα για να αναγκάσουμε τη κυβέρνηση να μας αναγνωρίσει το δικαίωμα μας στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Γνωρίζουμε ότι απέναντι μας έχουμε μια κυβέρνηση που υλοποιεί την αντιλαϊκή -αντεργατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μοναδικό της στόχο την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών αλλά και του μεγάλου κεφαλαίου.

Στην Πάτρα στο πλευρό μας βρίσκεται και η δημοτική αρχή που από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, απαιτεί μόνιμο προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να μην διαλυθούν οι υπηρεσίες του δήμου και δεν «βολεύετε» με τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας.

Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις, να συνταχτούν στον αγώνα που κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι  στα 5μηνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να  συμπορευτούμε όλοι οι εργαζόμενοι των δήμων μόνιμοι - συμβασιούχοι - αορίστου χρόνου, να πούμε όχι στα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας! Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε, ενιαία, το οφείλουμε σε μας και στα παιδιά μας.  Δεν θα πρέπει να περάσει η μοιρολατρία και η απογοήτευση. Δεν αποδεχόμαστε να ζήσουμε σε ένα μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς, μέσα στη φτώχια και στην ανεργία. Δεν αποδεχόμαστε να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας με τα ψίχουλα που μας πετάνε απαιτούμε κανένας εργαζόμενος να μην έχει μισθό κάτω από τα 751 ευρώ, κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας.

-Μας θέλουν δούλους στον 21ο αιώνα η κυβέρνηση και οι δανειστές.

-Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κλιμακώνουμε την αντεπίθεση μας,

-Παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας οργανωμένα.

Το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αχαΐας και η Επιτροπή Αγώνα στα 5μηνα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με 3ωρη στάση εργασίας 12:00 έως 15:00 μ.μ και συγκέντρωση 12:30 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου (Πατρών Αθηνών 158) στην έδρα της κυβέρνησης την Τρίτη 15 του Δεκέμβρη, τη μέρα που Πανελλαδικά  όλοι οι 5μηνητες θα βρίσκονται στους δρόμους απαιτώντας να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος.

Όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους να έχουν ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,

να πούμε όχι στα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας.”

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας (ΣΥΔΕ) καταδικάζει τη συνδικαλιστική δίωξη-απόλυση του Δ.Αντωνίου

Το Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας (Σ.Υ.Δ.Ε.) καταδικάζει τη συνδικαλιστική δίωξη και απόλυση του …