Προοπτικές απασχόλησης στο πρώτο τρίμηνο του 2016

139929_08aug2013400209_1_1

Δεν ξέρουμε αν θα επαληθευτούν τα στοιχεία, αλλά από τα αποτελέσματα της Έρευνας της ManpowerGroup για τις Προοπτικές Απασχόλησης, προκύπτει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2016, θα υπάρξουν ήπιες προοπτικές προσλήψεων στην Ελλάδα, όπως κατέγραψαν οι απαντήσεις των εργοδoτών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία:

"Από τους 750 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 11% αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 11% προβλέπει μείωση, το 71% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στο εργατικό δυναμικό, ενώ 7% των εργοδοτών δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξουν αλλαγές κατά το προσεχές τρίμηνο.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +4%, βελτιωμένες κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά αποδυναμωμένες κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους."

Όπως δήλωσε μάλιστα η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup Δρ Βενετία Κουσία:

«H Έρευνά μας αποκαλύπτει βελτιωμένες προθέσεις προσλήψεων στην αγορά εργασίας για το πρώτο τρίμηνο του 2016. Οι 750 Έλληνες εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν ήπια αύξηση των προσλήψεων, σε συνέχεια της κάμψης του τέταρτου τριμήνου του 2015.

Αν και οι προθέσεις προσλήψεων βελτιώνονται κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι εργοδότες παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι εν μέσω της πολιτικής αστάθειας, η οποία επηρεάζει σημαντικά το οικονομικό κλίμα τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα», ανέφερε, επισημαίνοντας πάντως πως «η επιχειρηματική κοινότητα δεν μπορεί να αρκεστεί στην ανθεκτικότητά της για να ξαναβρεί τον δρόμο ανάπτυξης και προόδου».

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισχυρός σεισμός τώρα κοντά στην Ρόδο

Ισχυρός σεισμός τώρα στην Ρόδο μεγέθους 4.4 Ρίχτερ με επίκεντρο νοτιοανατολικά της Λίνδου   Γεωδυναμικό …