Χωρίς αποδείξεις το αφορολόγητο(Παίζουν στο υπουργείο)

apodeixeis
Δεν θα περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο η  διάταξη που θα καθιστά υποχρεωτική την προσκόμιση αποδείξεων από τους φορολογούμενους, για να μην χάσουν το αφορολόγητο ποσό για τα εισοδήματα του 2015, παρά τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών.
Μόλις πριν μερικά 24ωρα το υπουργείο είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι με διάταξη νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα στη Βουλή θα ορίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να χτιστεί το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ (για όσους κερδίζουν το μέγιστο όφελος μείωσης φόρου 2.100 ευρώ) θα απαιτούνται αποδείξεις ίσες με το 10% του συνολικού εισοδήματος, με μέγιστο όριο 10.500 ευρώ. Μετρούν πάσης φύσεως αποδείξεις, αρκεί οι δαπάνες να έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα ή μέσω τράπεζας. Το ίδιο θα ισχύσει και για την έκπτωση των ιατρικών δαπανών.

Τελικά η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού με την υποχρεωτική συλλογή και προσκόμιση αποδείξεων από το φορολογούμενο αφορά μέχρι και τα εισοδήματα του 2014. Για το 2015 υπήρχε νομοθετική εκκρεμότητα. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι εξακολούθησαν κατά τη διάρκεια του έτους να συγκεντρώνουν αποδείξεις από τις αγορές τους.
Τώρα τι θα γίνει μέχρι και την τελευταία στιγμή, τίποτε δεν είναι σίγουρο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΝΤ για Ελλάδα για δημόσιο χρέος και πρωτογενές πλεόνασμα

Το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να διατηρηθεί στο 2,1% του ΑΕΠ έως το 2029 - Στο σύνολο …