Έως 40% η μείωση στα μερίσματα 280.000 συνταξιούχων

syntaksi23

Το αργότερο έως τέλος Δεκεμβρίου, θα γίνει πιθανότατα η πληρωμή του μερίσματος των δικαιούχων του Μετοχικού Ταμείου του Δημοσίου, με τις πληροφορίες να θέλουν ως επικρατέστερη ημερομηνία 30η Δεκεμβρίου του 2015.

Τα οικονομικά προβλήματα του ταμείου, στρέφουν την διοίκησή του στην εξέταση για κατάργηση της καταβολής του μερίσματος σε συζύγους δικαιούχων και σε άγαμες θυγατέρες, αφού 280.000 ασφαλισμένοι, δεν γνωρίζουν με ακρίβεια αν και πόσα χρήματα θα πάρουν.

Το «κούρεμα» μάλλον θα είναι δύο ταχυτήτων, με αυτούς που θεωρούνται του παλιού προγράμματος συνταξιούχοι και έχουν μέρισμα άνω των 250 ευρώ, οι οποίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με μείωση 40%, ενώ όσους αποχώρησαν μετά το 2011 και θεωρούνται νέοι,  οι αποδοχές τους θα «κουρευτούν» μέχρι και 30%.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express ενώ διαπίστωσε την …