Επιταχύνεται η διαδικασία προσλήψεων ΑμεΑ και πολύτεκνων

590_d582d4b090ece464a99a22b2134af13e
Σε πλήρη εξέλιξη είναι  η διαδικασία πρόσληψης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των πολυτέκνων και άλλων κατηγοριών πολιτών, αφού αναρτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ, οι ενδεικτικοί πίνακες με τη βαθμολόγηση των προστατευόμενων του νόμου 2643/1998.
Σύμφωνα με το νόμο αυτό, εισάγονται αντικειμενικά κριτήρια επιλογής των υποψηφίων και καθορίζονται τα ποσοστά κατανομής των προσφερόμενων θέσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο νόμος αυτός υποχρεώνει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους φορείς του Δημοσίου τομέα, καθώς και θυγατρικές τους εταιρίες, εφόσον απασχολούν προσωπικό πάνω από 50 άτομα, να προσλαμβάνουν με ποσοστό 8% επί του συνόλου τα άτομα των παρακάτω κατηγοριών.
Η ανάρτηση έγινε στο site του Οργανισμού (www.oaed.gr), ανά κατηγορία προστασίας και εκπαίδευσης των δικαιούχων. Από σήμερα, 10 Δεκεμβρίου 2015 έως και την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι που συμπεριλήφθηκαν στον πίνακα βαθμολόγησης και μοριοδοτήθηκαν, έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι πίνακες που αναρτήθηκαν είναι εκείνοι που συντάχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ μετά την υποβολή αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων των δικαιούχων προστατευόμενων του σχετικού νόμου, δηλαδή ατόμων με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνων, τέκνων αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, τέκνων αναπήρων, τρίτεκνων κλπ.
Πέραν των πινάκων βαθμολόγησης στο site του Οργανισμού αναρτήθηκαν και οι πίνακες με τις αιτήσεις όσων εξαιρούνται από τη διαδικασία της μοριοδότησης.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη 17.4.2024

Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο …