Θέση Δικηγόρου άνοιξε στο Δήμο Έδεσσας

katadiki-tis-elladas-gia-orothetiki-ergazomeni-1-315x236

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ προκηρύσει την πλήρωση μίας (1) θέση δικηγόρου στον Δήμο Έδεσσας με σχέση έμμισθης εντολής, κατόπιν επιλογής σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

  1. Ο δικηγόρος που θα προσληφθεί θα καταλάβει κενή οργανική θέση, κατηγορίας ειδικών θέσεων, του Δήμου Έδεσσας και θα ακολουθεί την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία υπηρεσιακή εξέλιξη.
  1. Αντικείμενο της απασχόλησης του ανωτέρω δικηγόρου θα είναι η νομική υποστήριξη του Δήμου Έδεσσας, και ειδικότερα:
  • η παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων προς τη διοίκηση του Δήμου για τη διασφάλιση της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων,
  • η παροχή νομικών συμβουλών και κατευθύνσεων προς τις επί μέρους δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τα άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Δήμου για τη διασφάλιση της νομιμότητας των δράσεων τους,
  • η υποβολή γνωμοδοτήσεων σε ζητήματα που αφορούν το Δήμο,
  • η επεξεργασία και ο νομικός έλεγχος όλων των συμβάσεων που συνάπτει ο Δήμος και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτού με τρίτους, καθώς και των προκηρύξεων του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτού για την ανάθεση έργων, προμηθειών και υπηρεσιών σε τρίτους,
  • η νομική εκπροσώπηση του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτού σε υποθέσεις εντός και εκτός των Δικαστηρίων και ενώπιον των Διοικητικών Αρχών,
  • η τήρηση του αναγκαίου αρχείου εγγράφων και πληροφοριών για τις ανάγκες της Νομικής Υπηρεσίας.
  1. Επίσης, υποχρεούται να παρίσταται στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτού για την παροχή νομικών συμβουλών, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
  1. Ο δικηγόρος υποχρεούται να παρέχει τις ανωτέρω υπηρεσίες στο δημοτικό κατάστημα, για χρόνο που να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε υπάρχουσες υπηρεσιακές συνθήκες, εφόσον δεν παρίσταται ανάγκη παράστασης ενώπιον δικαστικών ή διοικητικών αρχών.
  1. Οι αποδοχές του δικηγόρου που θα προσληφθεί καθορίζονται με την αριθμ. οικ. 2/17132/0022/28-2-2012 κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Καθορισμός αποδοχών δικηγόρων που παρέχουν υπηρεσίες με σχέση πάγιας και περιοδικής έμμισθης εντολής στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4024/2011 (Α΄226)» (ΥΕΚ Β΄ 498), όπως ισχύει , η οποία εκδόθηκε κατά την πρόβλεψη του άρθρου 22 παρ. 1 του Ν. 4024/11. Ο δικηγόρος ασφαλίζεται στον οικείο ασφαλιστικό του φορέα, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα ευνοήσει τις επενδύσεις

Να μην ενοχοποιούνται οι επενδύσεις στα ακίνητα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας σε ομιλία του σε …