"Kοκκινίζουν" σήμερα οι διαπραγματεύσεις

tsakalotos-soimple-708

Τα κόκκινα δάνεια, αποτελούν το σημερινό επίκεντρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Κυβέρνησης και θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, στις οποίες η κυβέρνηση επιδιώκει την συμφωνία, ώστε επιτέλους να ανοίξει ο δρόμος της εκταμίευσης της περιβόητης υποδόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, που τρεις μήνες τώρα ακούμε και δεν βλέπουμε. Άλλωστε μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα έχει ψηφισθεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να είναι συνεπής στην ημερομηνίες η κυβέρνηση και να δοθούν τα χρήματα.
Είναι τόσο σίγουροι στο Οικονομικό επιτελείο για την επίτευξη συμφωνίας, που αύριο έχει υπολογιστεί οι θεσμοί να αναχωρήσουν , άρα μέχρι αργά τη νύχτα, όλα θα έχουν τελειώσει.
Εκπρόσωποι του υπουργείου στην ολοκλήρωση των χθεσινών επαφών, άφηναν να εννοηθεί ότι η φόρμουλα της συμφωνίας για τα κόκκινα δάνεια έχει βρεθεί και θα αφορά στην παρούσα φάση τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια.
Από την άλλη, επικρατεί ικανοποίηση τόσο για την συμφωνία στη σύσταση του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, με πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του ταμείου, στο οποίο θα συμμετέχουν τρεις εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και δύο των δανειστών, όσο και για τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …