"Βρείτε δουλειά για να σας μειώσω τους φόρους"

syntaxeis-ilikiomenos-620x320

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επιρροή του ανάμεσα στους μεγαλύτερης ηλικίας ψηφοφόρους, 10 ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι προανήγγειλε μείωση του φόρου εισοδήματος για τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται, αφού κατά την δημοσκόπηση το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι αναμένεται να είναι ο νικητής των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου, χωρίς όμως να εξασφαλίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σύμφωνα με επίσημη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, οι Ισπανοί ηλικίας άνω των 55 ετών είναι δύο φορές πιο πιθανό να στηρίξουν το κυβερνών, κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι, απ’ ό,τι οι νεότεροι ψηφοφόροι. Το κόμμα ήδη προσπαθεί να κερδίσει τη στήριξή τους δεσμευόμενο να προστατεύσει τις συντάξεις.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Ραχόι είπε επίσης ότι το Λαϊκό Κόμμα θα μειώσει τον φόρο εισοδήματος για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας για ένα χρόνο από τη στιγμή που θα βρουν για πρώτη φορά δουλειά – μια δέσμευση που στοχεύει στα εκατομμύρια άνεργων νέων Ισπανών που προσπαθούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

«Δεδομένου ότι υπάρχει τώρα μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα στην Ισπανία και το κράτος συλλέγει περισσότερα φορολογικά έσοδα, μπορούμε και πάλι να μειώσουμε τους φόρους», δήλωσε ο Ραχόι, αναφερόμενος στις περικοπές του φόρου εισοδήματος που εφαρμόστηκαν τον Ιούλιο.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …