133,75% η αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ

agrotes-agrotiki-paragogi-arxeio[1]
Έως και 133,75% μπορεί να ανέλθει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για συνολικά 640.000 αγρότες, εάν υλοποιηθεί η κυβερνητικός σχεδιασμός του υπουργείου εργασίας, που στοχεύει να συμβαδίσουν με αυτές του ΙΚΑ, μέχρι το 2018.
375.000 ασφαλισμένοι αγρότες, βρίσκονται εγγεγραμμένοι στην τρίτη ασφαλιστική κατηγορία. Άρα, από 50 ευρώ που καταβάλλουν σήμερα, θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν 72 ευρώ. Μόνο η πρώτη αύξηση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, αναγκάζει τους αγρότες να πληρώσουν υψηλότερες εισφορές από 80,08 έως 252 ευρώ το εξάμηνο.
Αναλυτικά λοιπόν, έχουμε:
Αρχικά κάνουν λόγο για αυξήσεις μεταξύ 7 και 20% σε τέσσερα στάδια, ξεκινώντας με τις εισφορές του β' εξαμήνου του 2015, στις οποίες προετοιμάζεται να επιβληθεί αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων για να φτάσουν στο 10%.
Θα ακολουθήσουν τρεις ποσοστιαίες μονάδες από την αύξηση το 2016 και το 2017.
Έχουμε λοιπόν φτάσει με αυτό το σχέδιο στο 16% και τέλος είναι η κάλυψη του ορίου του 20% το 2018 με την καινούργια αύξηση τεσσάρων μονάδων.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για αυτοκινητόδρομο Ε65: "Έργο πνοής" που θα φέρει ανάπτυξη

"Δεσμευτήκαμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Σήμερα τα εργοτάξια δίνουν μεγάλα έργα" …