Η ΔΕΗ του έκοψε το απλήρωτο ρεύμα και τελικά...τον χρυσοπλήρωσε

deh_k_6

Χαμόγελα σε όλους τους καταναλωτές και ειδικά σε όσους ζουν στο σκοτάδι εξαιτίας των απλήρωτων λογαριασμών τους, έφερε η είδηση της δικαίωσης καταναλωτή, τον οποίο η ΔΕΗ, υποχρεώθηκε να αποζημιώσει με 6.500 ευρώ, για την διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού του.
Αν και πέρασαν 4 χρόνια δικαστικού αγώνα ο καταναλωτής δεν εγκατέλειψε και τα κατάφερε.
Είχε αφήσει απλήρωτο το λογαριασμό του η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή και στο δικαστήριο υποστήριξε πως η αξία του ρεύματος είχε καλυφθεί από την αρχική εγγύηση του πελάτη και τα υπόλοιπα χρήματα δεν ήταν της ΔΕΗ, αλλά άλλες χρεώσεις, όπως Δημοτικά Τέλη, ΕΡΤ και χρεώσεις προς τρίτους, αφού ως νομικός από το Κολωνάκι, γνώριζε με ακρίβεια τη νομοθεσία.
Η σύνθεση του δικαστηρίου τον δικαίωσε αποδεχόμενη τον ισχυρισμό του και διέταξε τη ΔΕΗ, να του καταβάλλει ως ηθική αποζημίωση για την ταλαιπωρία που υπέστη, το ποσό των 6.500 ευρώ, κάτι που έπραξε αλλά κατάφερε για μερικά 24ωρα να μην διαρρεύσει η καταδίκης της, ώστε να αποφύγει και άλλες μηνύσεις σε βάρος της, αφού ο λογαριασμός της ΔΕΗ δεν αφορά μόνο την κατανάλωση του ρεύματος.
Το νομικό θέμα που προκύπτει είναι πως η ΔΕΗ προχωρά στο επόμενο βήμα που είναι η διακοπή ρεύματος, όταν δεν επιτρέπει στον πελάτη να πληρώσει την κατανάλωση του ρεύματος και μετά να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο «μεγάλος αδελφός» στις μεταφορές

Το προσχέδιο διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες - Για την ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης των αγαθών …