Οι αρχαιολόγοι ζητούν την ανάκληση των απολύσεων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

metro_vagoni
«Παράνομες και απάνθρωπε» χαρακτηρίζει τις απολύσεις εργαζόμενων στο υπό εξέλιξη έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων, που καλεί την εταιρεία να τις ανακαλέσει το συντομότερο και να εφαρμόσει πλήρως όλα τα εργασιακά δικαιώματα.
Ειδικότερα επισημαίνει:
«Οριστικό κλείσιμο όλων των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης αποτέλεσε η 1.12.2015, ημερομηνία απομάκρυνσης του συνόλου των εργαζομένων του Αρχαιολογικού τμήματος, του μοναδικού ενεργού τμήματος του έργου, καθώς το κατασκευαστικό είχε σταματήσει τις εργασίες εδώ και έναν χρόνο.
Μετά από χρόνια παροχής έργου, το εναπομείναν προσωπικό, περί τα εβδομήντα άτομα, εκδιώχθηκε ατάκτως και ανήθικα από το χώρο εργασίας του χωρίς εξηγήσεις και χωρίς τις νόμιμες αποζημιώσεις.
Χωρίς να έχει ληφθεί καμία σχετική μέριμνα νωρίτερα, σφραγίστηκε το άμεσο μέλλον 70 νοικοκυριών και η επιβίωση ακόμη περισσότερων ανθρώπων. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια τέλειωσαν πια αλλά το φινάλε πράγματι ταιριάζει στο "πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης" καθώς εγκαινίασε την πιο απάνθρωπη εκδίωξη εργαζομένων στην Ευρώπη».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Λακωνία νότια της Βάθειας

Σεισμός τώρα στην Λακωνία μεγέθους 4.0 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Βάθειας   Γεωδυναμικό Ινστιτούτο …