Στα ύψη τα τέλη κυκλοφορίας το 2016, αν συνδυαστούν με το χιλιόμετρο

anapodaethniki-620x320

Μέχρι και τα 250 ευρώ το χρόνο θα είναι η επιβάρυνση των ιδιοκτήτες ΙΧ, από τη στιγμή που θα γίνει πράξη ο κυβερνητικός σχεδιασμός επιβολής τελών κυκλοφορίας με το χιλιόμετρο.
Μπορεί βέβαια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλά για αύξηση της τάξης των 2-3 λεπτών, όμως οι εμπλεκόμενοι στην αγορά και διακίνηση καυσίμων, αποκλείουν αυτό το χαμηλό ποσό και κάνουν λόγο για κατακόρυφη αύξηση του λίτρου της βενζίνης η αύξηση έως 15 λεπτά το λίτρο, που θα σημάνει αύξηση και των τελών κυκλοφορίας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, η κυβερνητική πρόταση για τη φορολογία των αυτοκινήτων το 2017:

- αύξηση φόρου στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα, με στόχο να επιβαρύνεται περισσότερο η χρήση του αυτοκινήτου. Το ποσό αυτό δηλαδή θα το πληρώνουν όσοι κινούν περισσότερα τα αυτοκίνητά τους ή έχουν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, ενώ θα επιβαρύνει λιγότερο όσους δεν τα μετακινούν ή έχουν «ένα αυτοκινητάκι που καίει λίγα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αλεξιάδης.

- Αντίστοιχα, θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Θα παραμείνει ένα αναλογικό μικρό ποσό που θα πληρώνει ετησίως κάθε όχημα, που δεν θα είναι απαγορευτικό για να μπορέσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους όσοι τις έχουν καταθέσει.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δώρο Πάσχα 2024. Ποινική δίωξη και αυτόφωρο για μη καταβολή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η Επιθεώρηση Εργασίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. …