Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και η συμφωνία που επετεύχθη(VIDEO)

epanaproslipseis-dimosio-prosopiko-ypalliloi-620x320

Αλλάζει το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, μιας και θα αποσυνδέονται οι βαθμοί των δημοσίων υπαλλήλων με το μισθό τους, ενώ θα ισχύσουν δύο ταχύτητες αυξήσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Εθνους της Κυριακής", ανά τριετία για υπαλλήλους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ανά διετία για τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Επιπλέον “ξεπαγώνουν” μετά από πέντε χρόνια οι μισθολογικές ωριμάνσεις ευνοώντας τους πιο νέους υπαλλήλους. Συμφωνήθηκε να γίνονται πιο γρήγορα οι μισθολογικές ωριμάνσεις για τους “άριστους”, δηλαδή τους υπαλλήλους με υψηλή απόδοση.

Προκειμένου να προστατευτούν οι παλαιότεροι υπάλληλοι, ενεργοποιείται η προσωπική διαφορά, ώστε να μην υπάρξει μείωση μισθού με την εφαρμογή των νέων κλιμακίων.

Τα ειδικά μισθολόγια θα συζητηθούν την άνοιξη.

Συνοπτικά οι πέντε καινοτομίες:
- Αποσύνδεση του βαθμού από το μισθό
- Αλλαγή κλιμακίων ανά διετία και τριετία
- Ξεπαγώνουν απλό το 2016 οι ωριμάνσεις
- Συντομότερα οι αυξήσεις για τους «άριστους»
- Διατηρείται στη μείωση η προσωπική διαφορά

Τσακαλώτος: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις

Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών τόνισε:

“Τις μειώσεις μισθών τις διαπραγματευτήκαμε το καλοκαίρι. Αυτό που λέτε το προέβλεπε το σχέδιο Γιούνκερ επί του οποίου ψήφισε ο ελληνικός λαός. Η νέα συμφωνία προβλέπει απλά διαφορετικές ταχύτητες αυξήσεων”.

Ερωτηθείς “δεν υπάρχει μείωση για κανέναν δηλαδή;”, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε με... αιχμή: “Ακριβώς. Δεν είναι λοιπόν «το ίδιο και χειρότερο από εκείνο του Γιούνκερ» όπως έχει γραφτεί…”

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …