Aυτή είναι ζωή-Ευτυχία χωρίς χρήματα και ρεύμα(ΦΩΤΟ)

Ζουν χωρίς ρεύμα, δεν χρησιμοποιούν λεφτά, καίνε ξύλα για να μαγειρέψουν και να ζεσταθούν, όμως είναι ευτυχιμσένοι, χαμογελούν και δεν νιώθουν μοναξιά και απογοήτευση.

Όχι δεν σας περιγράφουμε ένα παραμύθι, αλλά την πραγματική ζωή εν έτη 2015, 350 κτοίκων σε μία αληθινή περιοχή, το Lasqueti, ένα νησάκι ανοικτά της ανατολικής ακτής του Βανκούβερ.

Οι κάτοικοι ζουν απλά, τρέφονται με προϊόντα που καλλιεργούν ίδιοι και δεν χρησιμοποιούν χρήματα.

Οι περισσότεροι δρόμοι δεν έχουν άσφαλτο, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα ενώ οι κάτοικοι πίνουν νερό κατευθείαν από το ρυάκι.

Στο νησί υπάρχει ένα καφέ και ένα μπαρ ενώ λειτουργεί επίσης και ένα κατάστημα όπου οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν ή να αφήσουν ένα αντικείμενο χωρίς κανένα χρηματικό αντίτιμο.

«Οι άνθρωποι χάνονται μέσα στα πράγματα που κάνουν ή χειρίζονται πολύ συχνά. Νομίζω ότι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να ωφεληθούν κάνοντας πράγματα επειδή τα έχουν πραγματική ανάγκη και όχι επειδή απλώς τα θέλουν», αναφέρει ο 64χρονος Kurt Cehak που έζησε εκεί για τέσσερα χρόνια.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …