Ξεχάστε το Gmail, έρχεται το Inbox by Gmail

gmail

To… έξυπνο Inbox by Gmail ήρθε για να αντικαταστήσει το γνωστό (στους περισσότερους) Gmail. Και η Google ενημερώνει τους περίπου 900.000.000 χρήστες του Gmail για τις αλλαγές.

Το Inbox by Gmail μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε μέσω app στο smartphone τους (Android ή iOS, όχι όμως Windows Phone) είτε στο browser σας, στη θέση του gmail ως inbox.google.com.

Η Google σημειώνει ότι το Inbox by Gmail βασίζεται στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης.

  • Επίσης, από «όσα μάθαμε από το Gmail», επιχειρείται η προσωποποιημένη πληροφόρηση για μηνύματα που αφορούν σε διαδικτυακές παραγγελίες ή κρατήσεις προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και e-mail με φωτογραφίες (e-mail με συλλογές φωτογραφιών). To Inbox εισάγει ως «Αξιοσημείωτα» τα μηνύματα αυτά και επιτρέπει στον χρήστη να ενημερωθεί χωρίς να χρειαστεί να τα ανοίξει.
  • Το Inbox by Gmail συνιστά στους χρήστες «να προσθέσουν τις εκκρεμότητές τους στην κορυφή των εισερχόμενων μηνυμάτων τους», τις οποίες θα ολοκληρώσουν με τη βοήθεια της υπηρεσίας -υπό μορφή κατάλληλα προγραμματισμένων ειδοποιήσεων, αλλά και δυνατότητα αναβολής εκτέλεσης ενεργειών έως την προτεινόμενη ώρα, μέχρι συγκεκριμένη ώρα, έως κάποια ημέρα ή έως ότου φτάσει ο χρήστης σε μια τοποθεσία.
  • To Inbox μπορεί να αξιοποιήσει την πληροφορία για την τοποθεσία του χρήστη. Εάν ο χρήστης επιτρέψει την γνωστοποίηση της θέσης του, τότε θα είναι σε θέση να θέτει τα μηνύματα και τις υπενθυμίσεις του σε αναβολή «έως ότου φτάσει σε κάποιο μέρος», αλλά και να λαμβάνει καλύτερες προτάσεις κατά τη δημιουργία μιας υπενθύμισης.

Τι διαφέρει όμως το Gmail από το Inbox by Gmail και γιατί κανείς να επιλέξει την μετάβαση;

inboxgmail

Οι διαφορές στα εισερχόμενα:

  • Ομαδοποίηση: η Google να αναλαμβάνει να διακρίνει τα μηνύματα που αφορούν προσφορές, αγορές μέσω Διαδικτύου και ταξίδια.
  • Επίσης, ο χρήστης αποκτά τη δυνατότητα να φτιάξει «πακέτα» μηνυμάτων από πλήθος χρηστών που συνδέονται με κάποιο τρόπο, δημιουργώντας ένα διαφορετικό, κλειστό κοινωνικό δίκτυο. Η Google αναφέρει ως ενδεικτικά παραδείγματα «πακέτων» ονόματα επαφών που σχετίζονται με βάση μια δραστηριότητα, π.χ. ανήκουν στην ίδια λέσχη, βγαίνουν ή κάνουν κάποια δραστηριότητα μαζί.

H ομαδοποίηση e-mail και τα χαρακτηρισμένα ως αξιοσημείωτα μπορεί να διαφέρουν από χρήστη σε χρήστη. Εμείς είδαμε για παράδειγμα, ομαδοποίηση υπό τον τίτλο Οικονομικά που αφορούσε σε πληρωμές μέσω PayPal, όπου η επισήμανση αλλά και η σύντομη και περιεκτική ενημέρωση χωρίς να ανοίξουμε το μήνυμα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη, δεδομένου του αριθμού e-mail που λαμβάνει κανείς σήμερα.

Το Inbox by Gmail τελεί υπό ανάπτυξη επί μήνες. Χρήστες καλούνταν να το δοκιμάσουν στο smartphone και τώρα ειδοποιούνται ότι το app θα υποκαταστήσει το Gmail, με αυτόματη ανακατεύθυνση από το δεύτερο στο πρώτο. Οι χρήστες πάντως έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν στο Gmail ανά πάσα στιγμή ή, να αγνοήσουν το νέο Inbox στο πρώτο μήνυμα που θα λάβουν σχετικά με την αντικατάσταση.

  • Οδηγίες για την χρήση του Inbox by Gmail είναι ήδη διαθέσιμες online.
  • Μπορείτε να δείτε το βίντεο που δημοσιεύει η Google για το Inbox by Gmail
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …