Ανακοινώθηκε επιδότηση αγροτών για μικρές επιχειρήσεις

agrotes

Ένα νέο μέτρο ενίσχυσης της αγροτικής απασχόλησης ανακοίνωσε το υπουργείο, αξιοποιώντας νέο κοινοτικό πρόγραμμα για αγρότες, με την καταβολή μπόνους ύψους 14.000 ευρώ παρέχει σε μικρές γεωργικές μονάδες, το οποίο θα καταβληθεί σε 2 δόσεις, με την 1η δόση (έως 70% του συνολικού) να καταβάλλεται αμέσως με την απόφαση ένταξης και θα έχει μέγιστη διάρκεια τα 4 χρόνια.
Η παρακολούθηση της υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου θα διενεργείται σε ετήσια βάση, με σκοπό τη μείωση ποσοστού λάθους μέσω έγκαιρης διατύπωσης συστάσεων προς τους δικαιούχους και λήψης διορθωτικών ενεργειών από αυτούς σε περίπτωση αποκλίσεων.
Θα προβλέπεται η προσκόμιση των αναγκαίων παραστατικών- δικαιολογητικών και η διενέργεια διασταυρωτικών ελέγχων με διαθέσιμες πηγές-μητρώα και πληροφοριακά συστήματα, ενδεικτικά για τα εξής:
• Μη ταύτιση δικαιούχων με δικαιούχους υπομέτρων 6.1, 6.2 ή «παλαιοτέρων» μέτρων νέων γεωργών,
• Τόπος κατοικίας και μέγεθος, τόπος και λοιπά χαρακτηριστικά γεωργικής εκμετάλλευσης,
• Εκπλήρωση υποχρεώσεων που προκύπτουν από το θεσμικό πλαίσιο κατά την υλοποίηση του σχεδίου
Η στήριξη αφορά αποκλειστικά γεωργικές εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται σε αγροτικές κοινότητες με πληθυσμό έως και 5.000 κατοίκους, έτσι ώστε να υποστηρίζονται αυτές που έχουν μικρότερη πρόσβαση σε πόρους και στην αγορά αλλά ταυτόχρονα μπορεί να διαθέτουν «ποιοτικό» δυναμικό, καθότι είναι περιοχές με μικρούς πληθυσμούς (π.χ. νησιωτικές, ορεινές) οι οποίες παράγουν ποιοτικά τοπικά-παραδοσιακά προϊόντα.
Η χορήγηση κεφαλαίου αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη διαφόρων δαπανών που σχετίζονται με την αγορά γης, εξοπλισμού, ζωικού και φυτικού κεφαλαίου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …