Δεσμεύσεις Τσίπρα ότι η Ελλάδα "θα τα καταφέρει"(VIDEO)

oles-oi-programmatikes-dilwseis-tsipra-sti-bouli.w_l

"Η μάχη με την ολιγαρχία και το νεοφιλελευθερισμό είναι μπροστά μας. Με την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την σταθεροποίηση της οικονομίας, την επιτυχή ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης και την απομείωση του χρέους, η χώρα θα καταφέρει σύντομα να ξεφύγει από την επιτροπεία και την άρση της κυριαρχίας που βιώνει τα τελευταία χρόνια."

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τα κρίσιμα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει και ναδιεκπαιρεώσει η χώρα στο προσεχές διάστημα, έχοντας όπως είπε να αντιμετωπίσει και την "ολομέτωπη επίθεση που δέχεται από ακραίους οικονομικούς κύκλους στην Ε.Ε., εγχώριες δυνάμεις και δημοσιογραφικά συγκροτήματα"

Παράλληλα δεσμεύτηκε για την απομείωση του χρέους εντός του 2016...

"Θα συνεχίσουμε να εγγυόμαστε την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή, τη διεθνή θέση και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας" υποστήριξε ο Πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση θέτει ασπίδα προστασίας για τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους με την προστασία πρώτης κατοικίας, τις 100 δόσεις, και τη ρύθμιση κόκκινων δανείων.

Θεωρήσαμε σκόπιμο να καλέσουμε σε συστράτευση για τη διαμόρφωση εθνικής διαπραγματευτικής γραμμής προστασίας των συντάξεων. Όλα τα υπόλοιπα είναι ευφάνταστα σενάρια για να τρέφονται η κίτρινη ενημέρωση και όσοι ελπίζουν ακόμα σε παρενθέσεις και οικουμενικές τόνισε.

Ο μεγάλος στόχος είναι η απομείωση του χρέους που αφορά τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές και να βγούμε από την άρση της κυριαρχίας μας. Αυτός είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο 2016, μετά το τέλος της αξιολόγησης. Δηλαδή, η δυνατότητα επιστροφής στις αγορές και άρα ίσως δεν χρειαστούν όλα τα χρήματα που έχουμε συμφωνήσει έως το 2019".



 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …