Επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασίας για νέους Ελληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία

job_0

Εκπαίδευση και εργασία στη Γερμανία σε άνεργους νέους από την Ελλάδα προσφέρει το επιδοτούμενο από το γερμανικό κράτος πρόγραμμα «MobiProEU - The Job of my life».

Οι θέσεις εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης που προσφέρονται αυτή τη στιγμή είναι 33 και η αμοιβή όσων επιλεγούν φτάνει τα 818 ευρώ.

Οι Ελληνες καλούνται να μάθουν από την αρχή ένα επάγγελμα από τους κλάδους των κατασκευών, του τουρισμού, της εμπορίας - πωλήσεων και της πληροφορικής και να το ασκήσουν για τα επόμενα 2-3,5 χρόνια.

Η εκπαίδευσή στη Γερμανία θα ξεκινήσει τον Αύγουστο 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια εξέταση στο τέλος του 2019 - αρχές 2020. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ο εκπαιδευόμενος θα λαμβάνει 818 ευρώ μηνιαίως.

Τα μαθήματα γερμανικών ξεκινούν τον Ιανουάριο 2016, στη Θεσσαλονίκη, σε τρία τμήματα των 11 ατόμων και η συνολική τους διάρκεια θα είναι 700 ώρες, καθώς χρειάζεται καλό επίπεδο. Μέσα σε έξι μήνες οι εκπαιδευόμενοι θα φθάσουν στο επίπεδο Β2.

Εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου (10.00 π.μ.) στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με διοργανωτές τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ελληνογερμανική συνέλευση DGV και τη ΜΚΟ «Σύλλογος διεθνούς κοινωνικής εργασίας για νέους» VIJ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …