Διαγωνισμός για την πρόσληψη 15 ακολούθων πρεσβείας

ergazomenos-grafei

Διαγωνισμό για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία 15 υποψήφιων ακολούθων πρεσβείας, προκήρυξε το υπουργείο Εξωτερικών, που θα διενεργηθεί στην Αθήνα την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, με γραπτή εξέταση, προφορική δοκιμασία σε ξένη γλώσσα και συνέντευξη.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η υποβολή ή η αποστολή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή αίτησης συμμετοχής - υπεύθυνης δήλωσης σε ειδικό έντυπο, μέχρι και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, με την ένδειξη «Για τον διαγωνισμό των ακολούθων» στο υπουργείο Εξωτερικών - ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης, Ακαδημίας 1, 10671, Αθήνα - γραφείο 208 (τηλ.: 210-368 1139). Το έντυπο της αίτησης μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών (http://www.mfa.gr/dinatotites-epaggelmatikis-stadiodromias-sto-ypex/diplomatikos-klados/).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία έως και 35 ετών, να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, να διαθέτουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών (πτυχίο ΑΕΙ), να μην έχουν κωλύματα διορισμού και οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

Τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι:

1. Πρωτεύοντα μαθήματα (ελληνική γλώσσα, γαλλική γλώσσα, αγγλική γλώσσα, ελληνική και παγκόσμια διπλωματική Ιστορία, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Πολιτική Οικονομία, Δημόσια Οικονομία και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις).

2. Δευτερεύοντα μαθήματα (Στοιχεία Διεθνών Σχέσεων, Ιστορική, Θεσμική και πολιτική διάσταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, Στοιχεία αρχαίου ελληνικού, κλασικού, βυζαντινού και νεοελληνικού πολιτισμού, Παγκόσμια γεωγραφία, Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, Ναυτικό Δίκαιο, Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών).

Παράλληλα οι υποψήφιοι περνούν από συνέντευξη, ενώ εξετάζονται και στα προαιρετικά μαθήματα (οι γλώσσες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης -πλην αγγλικής και γαλλικής- καθώς και η αραβική, κινεζική, ιαπωνική, ρωσική, αλβανική, σερβοκροατική και τουρκική).

Η δοκιμασία στα πρωτεύοντα μαθήματα του διαγωνισμού είναι γραπτή και προφορική, ενώ στα δευτερεύοντα, εκτός από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, είναι μόνο προφορική.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …