Κλωτσιά με πόνο στους επαγγελματοβιοτέχνες-Τέλος ο ευνοικός συμψηφισμός οφειλών

oaee-plagia

Με έγγραφο του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, επικυρώθηκε η κατάργηση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Στρατούλη (ν.4331/2015), για τους ασφαλισμένους που πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά έχουν οφειλές.
Οπότε και με νόμο, καταργείται ο νόμος Στρατούλη, με τον οποίο το όριο αυξανόταν σε 25.000 ευρώ και έγιναν 60 οι μηνιαίες δόσεις αποπληρωμής και συμψηφισμού της οφειλής και επανέρχεται η προηγούμενη κατάσταση συμψηφισμού για οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ για ασφαλισμένους από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία και 20.000 ευρώ ειδικά για ελεύθερους επαγγελματίες – ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και η εξόφληση μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε 40 μηνιαίες δόσεις.
Εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις όσων υπέβαλλαν αιτήσεις συνταξιοδότησης πριν την 17η Οκτωβρίου, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Υποβλήθηκαν πριν από την 17-10-2015, βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δεν έχει γίνει κοινοποίηση της οφειλής στον υπό συνταξιοδότηση ασφαλισμένο.
β) Υποβλήθηκαν πριν από την 17-10-2015, έχει γίνει κοινοποίηση της οφειλής σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το ν.4331/2015 και δεν έχει παρέλθει άπρακτη η προβλεπόμενη από το άρθρο 6 του Π.Δ/τος 258/1983 προθεσμία ή έχει εξοφληθεί η οφειλή.
Για αυτούς, θα ισχύει ο νόμος Στρατούλη.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …