Εγκρίθηκαν με 153 «ναι» τα προαπαιτούμενα(VIDEO)(ΝΕΟ)

vouli_adeia_aftodioikisi-620x320

Νεότερη Ενημέρωση 21.53

Με την θετική ψήφο του συνόλου των 153 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εγκρίθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης το νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων που επιχειρεί να αντιμετωπίσει το εκρηκτικό πρόβλημα των «κόκκινων δανείων», εκχωρώντας σε πρώτη φάση τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια σε ξένα distress funds.
Συνολικά ψήφισαν 291 βουλευτές με τους εννιά απόντες να προέρχονται από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης.
«Ναι» σε όλα ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ 138 καταψήφισαν.

Από την διαδικασία απουσίαζαν οι Κατερίνα Παπακώστα, Μάριος Σαλμάς, Γεωργία Μαρτίνου, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης από την ΝΔ, ο Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ και οι Γιώργος Κατσιαντώνης (Ένωση Κεντρώων) και Γιάννης Σαχινίδης (Χρυσή Αυγή).

Νεότερη Ενημέρωση 14.21

Παρακολουθείστε ζωντανά την συζήτηση στη βουλή για τα προαπαιτούμενα που θα ολοκληρωθεί με την ψήφισή τους.

Αρχική Ενημέρωση 00:03

Είπαν το πολυπόθητο ΝΑΙ οι αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής στο νομοσχέδιο, με τη μοργή του κατεπείγοντος  για την υποδόση του 1 δισ. ευρώ, το οποίο σήμερα Τρίτη θα τεθεί προς ψηφοφορία και στην Ολομέλεια, με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργος Σταθάκη, να υποστηρίζει πως μέχρι  την 15η Φεβρουαρίου θα υπάρξει ρύθμιση και για τα υπόλοιπα επιχειρηματικά δάνεια.

Υπέρ του νομοσχεδίου φυσικά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξηγώντας γιατί πρέπει η βουλή να το ψηφίσει, αναφερόμενος στα θετικά που θα αποφέρει στη χώρα.

Εισηγητής του νομοσχεδίου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Δ.Δημητριάδης, ο οποίος και επεσήμανε:

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις του Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο πιο αυστηρά επιχειρησιακό δόγμα με στόχο να αντιμετωπίζονται οι …