Σταθεροί οι αριθμοί των υποσιτιζόμενων μαθητών

ftoxeia_peina_6

'Αγνωστο παραμένει το πως οι μαθητές που υποσιτίζονται στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί και μάλιστα διατηρούνται αταθεροί στον αριθμό των 200.000,  αλλά αυτό τον αριθμό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Δημήτρης Καρελλάς, στην προαναγγελία του για τη συνέχιση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης και το 2016, χρησιμοποιώντας την φράση ότι "η κυβέρνηση μπόρεσε απλά να συγκρατήσει σε σχέση με πέρυσι, τον αριθμό αυτό".

Τόνισε ότι «έχουμε βάλει χρήματα που καλύπτουν την επέκταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης του 2015», σημειώνοντας ότι αυτό το πρόγραμμα κλείνει τον Μάρτιο του 2016 και θα συνεχιστεί αμέσως μετά.

Σημείωσε επίσης ότι έχουν λάβει την κάρτα σίτισης 145.000 νοικοκυριά και πως δόθηκε έμφαση στις μονογονεϊκές οικογένειες, στα παιδιά, στους μακροχρόνιους ανέργους και τους ανέργους, αλλά έμειναν 70.000 νοικοκυριά των οποίων η παροχή είχε εγκριθεί αλλά δεν υπήρχαν άλλα χρήματα.

Μιλώντας στο Mega ο κ Καρελλάς αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα δεκατιανού σε 64 σχολεία και σε 11.000 παιδιά σε «θύλακες φτώχειας», κυρίως στην Αττική. Είπε επίσης ότι έχουν ήδη συγκεντρωθεί κάποια χρήματα από δωρεές και δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την επόμενη σχολική χρονιά.

Αυτό όμως που θέλει το υπουργείο, σύμφωνα με τον κ. Καρελλά, είναι να μπορέσει να παράσχει ένα ζεστό γεύμα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, με στόχο αυτό να γίνει εφικτό μέσα στο 2016.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …