Απεργία των εργαζομένων στην Wind για τη μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης

wind-loading
Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της Wind, σε μία προσπάθεια άσκησης πίεσης προς την εταιρεία να υπογράψει τη νέα συλλογική σύμβαση εργασία με ικανοποιητικούς όρους για παλιούς και νέους εργαζομένους, κάτι που στην παρούσα φάση, αρνείται κατηγορηματικά.
Το σωματείο των εργαζομένων έχει προγραμματίσει για την ημέρα της απεργίας, ξεχωριστές συγκεντρώσεις στη Λεωφόρο Αθηνών 106 και στη Λεωφόρο Κηφισίας 66.
Εξέδωσαν ακι την ακόλουθη ανακοίνωσηενημερώνοντας την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις:
"Η διοίκηση της εταιρίας αρνείται να υπογράψει την ίδια σύμβαση, με αυτή που ίσχυε έως τώρα, με το αιτιολογικό ότι ο ανταγωνισμός υπογράφει χαμηλότερες.
Στην Wind το προσωπικό έχει μειωθεί πλέον του 50%, και συνεχίζονται οι εργολαβίες.'
Η απαίτηση της επιχείρησης για υπογραφή σύμβαση με μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων, δεν εγγυάται την παύση των εργολαβιών και των απολύσεων.
Η επιχείρηση άλλα λέει σε συναδέλφους της Wind προσπαθώντας να τους καθησυχάσει σε διάφορα meetings και άλλα πράττει «πίσω από κλειστές πόρτες», αφού απολύει εργαζόμενους με πολλά έτη προϋπηρεσίας, κυρίως.
Οι νέοι που προσλαμβάνονται παίρνουν μισθούς στα επίπεδα των 700 ευρώ μικτά.
Η επιχείρηση από τη μία κάνει φιλανθρωπικές φιέστες και δαπάνες σε εσωτερική διαφήμιση αλλά από την άλλη, αρνείται να καταβάλλει το επίδομα γάμου σε εργαζομένους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών. Και φυσικά ασκεί διώξεις σε κάθε αντίδραση, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι.
Οι εργαζόμενοι στη Wind, στον κλάδο και στο σύνολό τους έχουμε τη δύναμη να γυρίσουμε την κατάσταση προς όφελός μας. Πάντα έτσι γινόταν και με αυτόν τον τρόπο κατακτήθηκαν πολλά από όσα λαμβάνουμε αλλά και όσα χάνουμε σήμερα.
Η απεργία υπήρξε όπλο των εργαζομένων και η δυναμικότητά της αποτέλεσε και τον βαθμό επιτυχίας του αγώνα τους ακόμα και σε καιρούς που η ένδεια και οι συνθήκες ήταν ακόμα πιο σκληρές."

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …