Ιδού οι φόροι των 7,15 δισ. ευρώ που θα πληρώσουμε έως τέλος Δεκεμβρίου

psifistikan-pronoies-tou-neou-paketou-forologisis
7,15 δισ. ευρώ σε φόρους πρέπει να πληρώσουμε όλοι οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του έτους και απομένουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου, 15 μόλις ημέρες.
Αναλυτικά έχουμε να καταβάλουμε:
- 1 δισ. ευρώ, το οποίο αφορά την τέταρτη και πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ που θα πληρωθεί στο πρώτο δίμηνο του 2016.
- Τη δόση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, για να μην βρεθούν εκτός ρύθμισης εξαιτίας του αυστηρότερου θεσμικού πλαισίου που ισχύει από τις 15 Δεκεμβρίου.
- Διακοπή εργασιών. Προκειμένου να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος και άλλους φόρους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις πρέπει μέχρι τις 31/12/2014 να έχουν προχωρήσει στη διακοπή εργασιών.
- Κατάθεση πινακίδων. Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.
- ΦΠΑ. Καταβολή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου από τις μεγάλες επιχειρήσεις.
- Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να καταβάλουν στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ περίπου. Μετά την ανωτέρω ημερομηνία όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα που ανέρχονται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας.
- Εντυπο Ε9. Υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων εντύπου Ε9.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …