ΤΕΛΟΣ στα 39 ευρώ της επιδότησης των χαμηλόμισθων

ika

Δεν θα συμπεριληφθεί οριστικά Άκη αμετάκλητα στον ασφαλιστικό οδηγό του ΙΚΑ το 2016, η διάταξη της επιδότησης εργατικής εισφοράς σε εργοδότες, που έχουν προσλάβει μισθωτούς με τα κατώτερα μισθολογικά όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Και αυτό γιατί οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, διαπίστωσαν μετά από πολλά χρόνια το ανέφικτο της διαδικασίας, με αποτέλεσμα, αφού απλώς περιφερόταν ως νόμος ανεκμετάλλευτος, εισηγήθηκαν και έγινε δεκτό, την κατάργησή της.
Το γιατί δεν εφαρμόστηκε όμως έχει ουσία και όχι η κατάργησή της.
Ο λόγος είναι πως σε μια αγορά εργασίας σαν της Ελλάδας, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης σπάνε κάθε προηγούμενο και είναι αδύνατον κυριολεκτικά(ή δεν θέλουν), να εντοπίσουν ποιοι εργαζόμενοι αμείβονται με τα κατώτατα όρια της ΕΓΣΣΕ, που έχουν οριστεί τα (586 ευρώ μικτά και ειδικά για νέους έως 25 ετών τα 511 μικτές αποδοχές, ώστε να αξιοποιηθεί η σχετική διάταξη.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …