Η "ανθρωπιστική κρίση" θα σταματήσει τα επιδόματα και θα ψάχνει θέσεις εργασίας

kartaalileguis_130716380

Αλλάζει το υπουργείο εργασίας τη μορφή αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού θα σταματήσει να έχει την μορφή του επιδοματικού ιδρυματικού συστήματος, που μέχρι σήμερα στηρίζεται σε κάρτες σίτισης και επιδόματα και θα αποκτήσει νέα εικόνα, με τον συνδυασμό των πυλώνων του επιδόματος αλληλεγγύης και της εργασίας.
Όπως προανήγγειλε κατά την διάρκεια της συζήτησης στις αρμόδιες επιτροπές Βουλής για το "παράλληλο πρόγραμμα" της κυβέρνησης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, το 2016 θα είναι χρονιά ορόσημο στην ουσιαστική αντιμετώπιση και όχι διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Θα στηριχθεί το νέο σχέδιο στην δημιουργία και αποτελεσματική δράση των Κέντρων Κοινότητας, που από τη μία θα αποτελέσουν την σκεπή της κοινωνικής προστασίας και των αισθητήρων της κοινωνίας και από την άλλη θα προσφέρουν βοήθεια στους πολίτες για προώθηση στην απασχόληση και πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές.
«Εκεί ο πολίτης θα συνδέεται να πληροφορείται προγράμματα και δράσεις που τον ενδιαφέρουν και να αναζητά εργασία, ψυχολογική στήριξη οικογενειακή στήριξη, μέσα από ειδικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες», κατέληξε η αναπληρώτρια υπουργός.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …