Παγώνουν αλλά συνεχίζουν στις σκηνές τους οι 5μηνίτες(ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

5μηνα

Νεότερη Ενημέρωση 17 Δεκ 2015 @ 11:24

Δύσκολη νύχτα πέρασαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, οι πρώην εργαζόμενοι στα 5μηνα των δήμων, που εδώ και μερικά 24ωρα, έχουν επιστρέψει στις στρατιές των ανέργων, αλλά συνεχίζουν υπό όποιες καιρικές συνθήκες, τον αγώνα που ξεκίνησαν με μοναδικό τους αίτημα, να επιστρέψουν στις θέσεις τους, υπό την μορφή της παράτασης του προγράμματος απασχόλησης τους, λόγω των πάγιων αναγκών που κάλυπταν.

Το κρύο είναι πια αισθητό ειδικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες και οι διαμαρτυρόμενοι στις σκηνές και εκτεθειμένοι στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες άναψαν αυτοσχέδιες φωτιές για να ζεσταθούν, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες.

  fotia

Σε ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

«Στη συνέλευση ενημερωθήκαμε για τη κατάληψη στο Δημαρχείο Καλλιθέας που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία, και μόλις πριν από λίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέου Ηρακλείου μετά από απαίτηση των πενταμηνιτών πάρθηκε απόφαση για κλείσιμο του Δήμου την Παρασκευή 18/12/2015.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η παραμονή μας έξω από το Υπουργείο Εργασίας με στήριξη των Δήμων της πρωτεύουσας μέχρι να δοθεί τέλος στο εμπαιγμό και στην κοροϊδία της κυβέρνησης.

5μηνα

Για την Πανελλαδική κάλυψη και υποστήριξη του αγώνα μας προτάθηκε το συμβολικό στήσιμο άδειων σκηνών έξω από τα Δημαρχεία, τα γκαράζ, τους τοπικούς ΟΑΕΔ και οπουδήποτε αλλού. Η κίνηση αυτή με τον ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα για την υποστήριξη των συναδέλφων που στα μέσα του Δεκέμβρη διαμένουν σε αντίσκηνα αφήνοντας τις οικογένειες τους για τον συνολικό αγώνα του κινήματος των 5μηνιτών είναι απαραίτητη. Οι σκηνές θα φωτογραφίζονται, θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο συντονιστικό και θα αναρτώνται τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο τοίχο αλληλεγγύης που θα στηθεί από αύριο δίπλα στις σκηνές μας.

Καλούμε όλες τις κοινωνικές ομάδες, όλα τα συνδικαλιστικά όργανα, όλους τους εργαζομένους ή μη και ολόκληρη την κοινωνία να σταθεί δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα, δείχνοντας την έμπρακτη συμπαράσταση για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας για μόνιμή και σταθερή δουλειά για όλους.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-  Παραμονή στην δουλειά. Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς.

-  Απαιτούμε όλα  τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία! Αμοιβή με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

- Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής  και ελαστικής εργασίας.

- Μόνιμο προσωπικό  στους Δήμους και σε όλο το δημόσιο για ποιοτικές- δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίησή άμεση η έμμεση.

Είμαστε αποφασισμένοι!!

Είμαστε πολλοί και όλοι απαραίτητοι!!»

Αρχική Ενημέρωση 16 Δεκ 2015 @ 13:12

Ο καιρός μπορεί να χαλά σιγά-σιγά, αλλά οι εργαζόμενοι στα 5μηνα των δήμων, δηλώνουν έτοιμοι ακόμα και να κάνουν γιορτές στο κρύο, μέσα στις σκηνές που έχουν εγκαταστήσει έξω από το υπουργείο Εργασίας, εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους για παράταση του προγράμματος εργασίας τους, το οποίο έληξε στις 12 Δεκεμβρίου.

Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Οι σκηνές τους βρίσκονται επί του πεζοδρομίου της οδού Σταδίου έξω από το υπουργείο Εργασίας και θυμίζουν τους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής, οι οποίοι δικαιώθηκαν στο τέλος επιστρέφοντας στην εργασία τους, με την επιχείρηση να λαμβάνει και πάλι άδεια λειτουργίας.

Εδώ η περίπτωση είναι διαφορετική, γιατί η πρόσληψή τους ήταν συγκεκριμένου χρόνου και η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός, έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος.

Όμως οι πρώην εργαζόμενοι των προγραμμάτων, δεν κάνουν πίσω, είναι συνολικά 32.000 άτομα, που επαναλαμβάνουν ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Θα κάνουμε Χριστούγεννα στο δρόμο, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο γιατί αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας», δηλώνουν προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …