Προστασία πρώτης κατοικίας από χρέη υπόσχεται το ΥΠΟΙΚ

Spiti_Eikastiko

Το θεσμικό πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια που ισχύει από τον Νοέμβριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα ισχύσει και για τα χρέη προς το Δημόσιο, όπως διαβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Με αφορμή την έναρξη διαδικασιών κατάσχεσης, λόγω των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, που από την 1η Νοεμβρίου έχουν τεθεί ξανά σε εφαρμογή, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι πολιτική της κυβέρνησης «είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, με σαφή εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια».
Άμεσα, συμπληρώνει, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση και για τα χρέη στο Δημόσιο, ώστε να προστατευτεί η πρώτη κατοικία.

«Τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή βασίζονται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο, το οποίο νομοθετήθηκε πριν το 2015», διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …