Σπεύστε για την ένταξη των μαθητών στην ΔΩΡΕΑΝ ενισχυτική διδασκαλία

sxoleia
Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου ισχύει η προθεσμία κατάθεσης δηλώσεων συμμετοχής από γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών στο διευθυντή της σχολικής μονάδας στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας που επανέρχεται και θα τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές του 2016, με την επανέναρξη των σχολικών μονάδων, με στόχο την κάλυψη μαθησιακών αδυναμιών των μαθητών .
O αναλυτικός πίνακας κατανομής των Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι ανηρτημένος στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το 2016 προβλέπει:
Για την Α' Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Φυσική 1 ώρα, συνολικά 10 ώρες.
Για την Β' Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.
Για την Γ' Γυμνασίου: Μαθηματικά 4 ώρες, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 3 ώρες, Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2 ώρες, Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα, συνολικά 12 ώρες.
Η ενισχυτική διδασκαλία θα εφαρμοστεί σε 515 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας συνολικά στη χώρα και στα κέντρα αυτά θα απασχοληθούν 1.023 αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι θα προσληφθούν με βάση τη σειρά τους στον πίνακα αναπληρωτών.
Το πρόγραμμα, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, με πιστώσεις ύψους 7.723.000 ευρώ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …