Το ασφαλιστικό-κυβερνητικό σχέδιο δράσης

asfalistika

Με ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο θα στηριχθεί σε εισήγηση διυπουργικής Ομάδας Εργασίας, η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα καταφέρει να αξιοποιήσει καλύτερα τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων. Η απόφαση αυτή πάρθηκε νωρίτερα σήμερα σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη.
Προηγήθηκε σχετική εισήγηση του υφυπουργού Εργασίας, κ. Τάσου Πετρόπουλου, στην οποία τονίστηκε ότι στο εξής θα εφαρμοστεί συνολική στρατηγική «για τη βέλτιστη αξιοποίηση υφιστάμενων και την κινητοποίηση νέων πόρων».
Στόχος, κατά το σημερινό άρθρο του dikaiologitika.gr, είναι να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού Συστήματος. Οι άξονες που θα κινηθεί η στρατηγική του υπουργείου Εργασίας, για την καλύτερη αξιοποίηση των αποθεματικών, θα είναι τρεις:
*Ενοποίηση των φορέων διαχείρισης κινητής και ακίνητης περιουσίας. *Αξιοποίηση μέρους της δημόσιας περιουσίας υπέρ της Κοινωνικής Ασφάλισης.
*Αναζήτηση νέων κοινωνικών πόρων.
Το ΚΥΣΚΟΙΠ θεωρεί ότι είναι ζήτημα «υψηλής κοινωνικής σημασίας και κορυφαία εθνική προτεραιότητα», η αποθεματοποίηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Ουσιαστική εγγύηση των δικαιωμάτων των πολιτών στη σύνταξη και ιδιαίτερα των νέων, σήμερα, γενεών, είναι η δημιουργία στέρεης αποθεματικής βάσης.
Ο στόχος για το 2016 οριοθετείται στο να διευρυνθούν οι κοινωνικές πολιτικές για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης και να δημιουργηθεί μια νέα βάση «θεμελίωσης και κατοχύρωσης των κοινωνικών δικαιωμάτων».
Επίσης, το ΚΥΣΚΟΙΠ αποφάσισε έως το τέλος του έτους, να καταθέσει το Σώμα Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ), σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …