Πως θα πετύχετε την απαλλαγή φόρου των ανείσπρακτων ενοικίων

enoikia

Ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου μπορεί να απαλλαγεί από την υποχρέωση πληρωμής φόρου εισοδήματος για τα ανείσπρακτα μισθώματα, αρκεί να ακολουθήσει τις σωστές κινήσεις, ξεκινώντας με μια απλή άσκηση αγωγής κατά του ενοικιαστή, που δεν είναι συνεπής.

Η νέα ρύθμιση για την απαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων από τη φορολόγηση για τα ανείσπρακτα ενοίκια δεν προϋποθέτει εξώσεις, ούτε καν διεξαγωγή δίκης, αφού αρκείται σε απλή άσκηση αγωγής, έστω και την τελευταία στιγμή προ της κατάθεσης της φορολογικής δήλωσης, όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο εν ισχύ νόμος με το άρθρο 11 του ν. 4346/2015, ορίζει ότι τα ενοίκια που παραμένουν ανείσπρακτα από την 1η-1-2015 δεν θα συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά του εκμισθωτή, εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μίσθιου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

Τα ανείσπρακτα μισθώματα θα δηλώνονται σε ειδικό κωδικό ανείσπρακτων εισοδημάτων της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και θα φορολογούνται στο οικονομικό έτος που θα εισπραχθούν.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σκρέκας στον ΣΚΑΪ: Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος από το νέο έτος

Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος, όλων των πολιτών, από το νέο έτος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος …