Και ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί ως...έχει(ΟΡΙΣΤΙΚΟ)

689enfia-akinita

Ούτε το ΣτΕ και οι αποφάσεις του δεν κάμπτουν τις κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ξεκαθάρισε, ρητά και κατηγορηματικά ότι «Το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να αλλάξει τον σχεδιασμό του για τις αντικειμενικές αξίες από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ ο ΕΝΦΙΑ του 2015 θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά και χωρίς να δοθεί παράταση στην προθεσμία που λήγει τέλος του έτους».
Τι και αν το ανώτατο συμβούλιο του κράτους αποφάσισε διαφορετικά τι και αν κρίθηκε παράνομη η αύξηση, το υπουργείο έχει δική του γραμμή, με τα ερωτηματικά για το που πρέπει τελικά οι πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη τους και που θα βρουν το δίκιο τους, να παραμένουν στο αέρα.
Άλλωστε ούτε ο κ.Αλεξιάδης ήξερε, αφού ερωτηθείς σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου για φορολογικά θέματα, για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είπε ότι:
«Δεν είναι κάτι που πρέπει να απαντήσουμε σήμερα ή αύριο. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι μέσα στο 2016 να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα εμπορικών τιμών στα ακίνητα, επί των οποίων θα υπολογισθεί και ο ΕΝΦΙΑ του επόμενου έτους. Το ΥΠΟΙΚ θα είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του σε ότι αφορά την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …