Κινητοποιήσεις προετοιμάζει το προσωπικό του "ΙΜΑΝΤΑ"

agora-ergasias-620x320

Η εργασιακή ζούγκλα ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα, με τους περισσότερους εργαζόμενους να καταβάλλουν μάχη για τις Συλλογικές συμβάσεις Εργασίας.
Κάτι ανάλογο αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ, που βρίσκονται σε αδιέξοδο με το ζήτημα της μη υπογραφής της νέας τριετούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Το προσπαθούν με συνεχόμενες συναντήσεις με την διοίκηση, αλλά από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι και τώρα δεν έχει βγει άσπρος καπνός.
Οδηγούνται το πιθανότερο σε απεργιακές κινητοποιήσεις ως μοναδικό μέτρο άσκησης πίεσης προς τους εκπροσώπους της Γερμανικής Πολυεθνικής Continental / Contitech, που έχουν υπό την ευθύνη τους, τα εργοστασιακά συγκροτήματα ΙΜΑΣ και ΣΥΡΜΑ στο Βόλο
Η εταιρεία με επιστολή – τελεσίγραφο, απαίτησε τα ακόλουθα:
-Μείωση του εργοδοτικού κόστους κατά 1,44 εκατ. ευρώ το χρόνο μέσα από περικοπές μισθών, εισφορών και άλλων κεκτημένων των εργαζομένων.
-Εκ περιτροπής εργασία για 6 μέρες το μήνα και για 7 μήνες το έτος, δηλαδή 42 μέρες λιγότερη δουλειά (με αντίστοιχη μείωση αποδοχών) σε ετήσια βάση.
-Οι νέοι εργαζόμενοι να προσλαμβάνονται με χαμηλότερους μισθούς σε σχέση με τους παλιούς.
Οι εργαζόμενοι που απέρριψαν τις εργοδοτικές απαιτήσεις, πρότειναν:
-Περικοπές ύψους 418.000 ευρώ προερχόμενες από δευτερεύουσες παροχές (όπως η εκδρομή κ.α.) χωρίς να μειώνονται οι μισθοί
-Μη μείωση των μισθών των νεοπροσλαμβανόμενων και την εκ περιτροπής εργασία.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …