Βροχή οι απολύσεις στο ΙΤΥΕ-Διόφαντος στην Πάτρα

apolisi-311014

Ήταν να μην γίνει αρχή, που υπήρξε και μάλλον δεν θα σταματήσει, σχετικά με το ΙΤΥΕ – «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» στην Πάτρα, το οποίο ξεκίνησε τις απολύσεις, με τους πρώτους 25 να αποχαιρετούν τις θέσεις τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο των 170 εργαζομένων, εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον των υπολοίπων, φοβούμενο ότι οι 25 ήταν απλώς η αρχή…

«Η κατάσταση στο μέτωπο της λήξης των συμβάσεων δυστυχώς  έφτασε στο απροχώρητο. Ξεκίνησαν να ανακοινώνονται στους πρώτους 25 συναδέλφους –επιστημονικό προσωπικό υψηλών προσόντων- η λήξη των συμβάσεών τους (ουσιαστικά οι απολύσεις τους), και έπεται συνέχεα τις αμέσως επόμενες μέρες για τους υπόλοιπους 145.  Μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί ιδιαίτερη πρόοδος στα ζητήματα που αφορούν τον σχεδιασμό νέων έργων από το ΣΕΣ (νέο ΕΣΠΑ) αλλά και την λύση του προβλήματος του μεσοδιαστήματος από την λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων έως την έναρξη των νέων έργων.

Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον για τις υπηρεσίες που σήμερα παρέχει το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στο Υπουργείο Παιδείας ως εποπτευόμενος φορέας του και με βάση τις θεσμικές του αρμοδιότητες; (Εκδόσεις  σχολικών  βιβλίων,  Πανελλήνιο  Σχολικό Δίκτυο, myschool, εθνικό ψηφιακό  αποθετήριο της εκπαίδευσης, ηλεκτρονικές εξετάσεις για  το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας,  κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής για τους μαθητές,  ψηφιακά  εκπαιδευτικά  βοηθήματα  των  Πανελληνίων  Εξετάσεων και πολλά ακόμα).

Δυστυχώς η  απάντηση φαίνεται πως, εκ των πραγμάτων,  δεν θα αργήσει και θα είναι ζοφερή για όλους!

Ζητάμε έστω και σήμερα, μια κάποια λύση από την πολιτική ηγεσία στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάποια έργα – γέφυρες, η ανανέωση των συμβάσεων για χρονικό διάστημα κάποιων μηνών μέχρι να προχωρήσει το ΣΕΣ (ήδη έγινε σε κάποια ερευνητικά κέντρα), η προκήρυξη εσωτερικών έργων από ίδιους, πόρους, κ.α. Λύσεις υπάρχουν, χρειάζεται και θέληση προς την κατεύθυνση αυτή».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μέση Ανατολή: Έκτακτη σύνοδος των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. την Τρίτη

Την συγκάλεσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας …