Μονογονείς: Δεν είμαστε ζητιάνοι, ζητάμε αξιοπρέπεια!

monoginioi3-696x348

Κρατώντας πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα και πετώντας συμβολικά από ταράτσα αυτοσχέδιες κούκλες, μέλη του Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, ζητώντας την οικονομική στήριξη του κράτους.

«Η κατάσταση που ζούμε είναι τραγική», δήλωσε στα ΜΜΕ η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου, Αργεντούλα Ιωάννου, η οποία ανέφερε ότι μέσα από την εκδήλωση διαμαρτυρίας οι μονογονιοί θέλουν να εκφράσουν τη δυσφορία τους για τις συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών τους, «συνθήκες φτώχειας, εξαθλίωσης, έλλειψης οποιασδήποτε κρατικής στήριξης, αδυναμίας του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μονογονεϊκών οικογενειών».

Η κ. Ιωάννου είπε πως χρειάζεται άμεσα το κράτος να ανταποκριθεί θετικά και να στηρίξει αυτές τις οικογένειες και να αναθεωρήσει τον τρόπο υπολογισμού του ΕΕΕ αλλά και του μονογονεϊκού επιδόματος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «ουσιαστικά έχει καταργηθεί ο ρόλος του Γραφείου Ευημερίας σε ό,τι αφορά τις ανάγκες των μονογονεϊκών οικογενειών και γενικά υπάρχει έλλειψη οποιωνδήποτε πολιτικών που να τις στηρίζουν και σε ό,τι αφορά τις ανάγκες εργοδότησης και σε ότι αφορά τις ανάγκες των παιδιών και τις ανάγκες καθημερινής διαβίωσης τους».

Επιπρόσθετα σύμφωνα με το .sigmalive.com, ο Σύνδεσμος ζητά την άμεση καταβολή από το Κράτος των διατροφών που δεν εισπράττονται από άνεργους γονείς, τη σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας στο Γραφείο Ευημερίας και την αποκατάσταση των εκτάκτων επιδομάτων για άμεση κάλυψη των αναγκών επιβίωσης, την υιοθέτηση προγραμμάτων εργοδότησης και εκπαίδευσης μονογονιών, τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών φροντίδας παιδιών μονογονιών, την αποκατάσταση της παροχής δωρεάν νομικής αρωγής για κάλυψη δικαστικών εξόδων οικογενειακών δικαστηρίων των μονογονιών και την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου με στόχο την σύντομη και ειρηνική επίλυση των διαφορών.

Ο Σύνδεσμος διεκδικεί παράλληλα, σύμφωνα με ενημερωτικό φυλλάδιο που διανεμήθηκε σε οδηγούς, «την άμεση εφαρμογή των δράσεων του Στρατηγικού Σχεδίου Ισότητας για τις ευάλωτες ομάδες γυναικών για την υλοποίηση των δικαιωμάτων ένταξης στην κοινωνία, εργασία και δικαιοσύνη, τη σύσταση αποτελεσματικού Μηχανισμού Ελέγχου των πολιτικών και αποφάσεων της Κυβέρνησης και της Διοίκησης που παραβιάζουν τα δικαιώματα των μονογονιών και των παιδιών τους, τη λήψη μέτρων προστασίας των μονογονιών και των παιδιών τους από εγγυήσεις τραπεζών/υποθήκες εκποιήσεις κατοικιών, την υιοθέτηση πολιτικών στέγασης μονογονεϊκών οικογενειών που θα βρεθούν στους δρόμους από τις τράπεζες και την επαρκή στήριξη του Συνδέσμου για να βρίσκεται δίπλα στους μονογονιούς που το χρειάζονται» .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη αλλά και βουλευτών ή εκπροσώπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στο προεκλογικό «πλάνο» επιστρέφει ο πρωθυπουργός – Οι στοχεύσεις και οι προσδοκίες

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των περιοδειών του για τις ευρωεκλογές θα επισκεφτεί σήμερα τη Λέσβο …